Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Temmuz 2019 15:04

Putin'den Türkiye'ye övgü dolu sözler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da görev yapan büyükelçilerin güven mektuplarını sundukları törende Türkiye ile ilgili övgü dolu sözler kullandı. Putin, Rusya ve Türkiye’nin Suriye’deki çabalarının uluslararası istikrarın önemli unsuru olduğunu belirtti. Putin, "Rusya ve Türkiye’nin çabaları uluslararası istikrar unsuru" dedi.

Putin'den Türkiye'ye övgü dolu sözler
vladimir putin,türkiye,recep tayyip erdoğan

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’nda Rusya’da görevine başlayan 18 ülkenin büyükelçisini kabul etti.

Törende, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar da Putin’e güven mektubunu sundu.

Putin, burada yaptığı konuşmada, Rusya-Türkiye ilişkilerini değerlendirdi.

İki ülke arasındaki ortaklığın stratejik seviyeye ulaştığını belirten Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürekli iletişim halinde olduğunu ifade etti.

Putin, nisan ayında Moskova’da yapılan Rusya-Türkiye Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi toplantısının verimli geçtiğini hatırlatarak “Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ve TürkAkım doğal gaz boru hattının yapımı gibi büyük ve önemli projeler başarıyla uygulanmaktadır. Pek çok ilginç projemiz ve ortak girişimimiz var” dedi.

Rusya ve Türkiye’nin uluslararası istikrar için çalıştığına işaret eden Putin, “Rusya ve Türkiye’nin Suriye’de durumu normalleştirmek ve barış sürecini başlatmak için koordineli çabaları uluslararası istikrarın önemli bir unsurudur” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...