Tgrt Haber
17 Haziran 2022 15:57 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 17:17

Rusya lideri Putin'den yaptırımlara tepki: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşı nedeniyle ülkesine uygulanan yaptırımlara tepki gösterdi. Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin sebebinin Ukrayna operasyonu olmadığını belirten Putin, "Artık küresel politikada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi. Rus ekonomisi yıpratma çabalarının sonuçsuz kaldığını söyleyen Putin, ABD'ye ise diyalog çağrısında bulundu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Rusya lideri Putin'den yaptırımlara tepki: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
Putin,yaptırım,Ukrayna

Yaklaşık 4 aydır Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya, işgalin başlangıcından bu yana başta ABD olmak üzere birçok ülkenin siyasi ve ekonomik yaptırımlarına maruz kaldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesine uygulanan bu yaptırımlara tepkisini dile getirdi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Uluslararası Ekonomi Forumu'da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Putin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

'RUS EKONOMİSİNİ BALTALAMA GİRİŞİMİ BAŞARISIZ OLDU'

"Küresel politikada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Rus ekonomisini baltalama girişimleri başarısız oldu. Ekonomimiz hakkındaki kasvetli beklentiler gerçekleşmedi. Enflasyonun üstesinden geldik.

Rusya'ya ekonomik saldırıların başarı şansı yok. Yaptırımlar Avrupa Birliği'nin (AB) kendisini vurdu. Avrupa ülkelerinin 400 milyar dolardan fazla zarara uğradı. AB siyasi egemenliğini kaybetti. AB ülkeşlerindeki eşitsizlik yaptırımlar nedeniyle artacak.

'ABD GIDA ÜRETİCİSİ OLMAKTAN ÇIKTI'

Ekonomik krizin sebebi biz değiliz. Kriz ukrayna'ya yapılam operasyon nedeniyle çıkmadı. ABD artık gıda üreticisi konumundan çıktı. Para basıyorlar ama küresel pazardan gıda alıyorlar.

TAHIL KRİZİNİN ÇÖZÜMÜ

Rusya tahıl ve gübre ihracatını karşılayacak konumdadır. Mayınları kaldırırlarsa gemilerin güvenliğini sağlayabiliriz.

ABD'YE DİYALOG ÇAĞRISI

Sıklıkla söylüyorum ama bu bir fırsat. Buradaki insani teknolojik açıdan yükselebilmek için sürdürülebilir bir sistem için çalışıyoruz. Buradaki anahtar prensiplerim açık olmaktır. Biz diyaloğa açığız. Bu süreci konuşarak çözmek isteyen ülkeler var ancak bu ülkeleri ABD tehdit ediyor. Burada iki lider olarak konuşursak güçlü bir ayrım yapabiliriz. Her ne kadar bileğimizi bükmeye çalışsalar da başarılı olamadılar. Biz sağlam bir altyapı oluşturduk. Ciddi destek sağlıyoruz. Demir yolu kapasitemizi artırıyoruz. Karadeniz ve Hazar Denizi ile bağlantılarımızı artırıyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...