Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Kasım 2014 09:13

Putin'in Çin'i sallayan centilmenliği!

Rus lider Putin, daha önce Angela Merkel’e sergilediği centilmenliği Çin liderinin eşi Peng Liyuan’a tekrarlayınca Çin’de krize sebep oldu.

Putin'in Çin'i sallayan centilmenliği!
putin, putin pekin, putin şal, haber,

Putin'in Çin First Lady'si Liyuan'ın üşümemesi için paltosunu üzerine vermesi ülkeyi karıştırdı. Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi açılışı vesilesiyle olimpiyat stadında dün akşam bir havai fişek gösterisi düzenlendi. 21 ülkeden zirveye katılan lider ve eşleri protokole göre yerlerini aldı. Rusya Devlet Başkanı Putin'e tesadüf eseri Çin lideri Jinping'in eşi Liyuan'ın yanındaki sandalye ayrılmıştı. Konuklar yerlerine oturduktan kısa bir süre sonra havanın serin olduğunu fark eden Putin, yerinden fırlayarak Peng Liyuan'ın sırtına battaniye uzatıverdi. Putin'in centilmence davranışını reddetmeyen Liyuan battaniyeni almasına aldı, ancak hemen ardından arkasında duran Çin protokol görevlilerinin uzattığı ceketi giymeyi tercih etti.
ÇİN MEDYASI SANSÜR UYGULADI
Çin medyası Avrupa'da etik kurallarına göre son derece normal sayılan, ancak Çin için kabul edilemez bu davranışa sansür uyguladı ve görüntüleri yayınlamadı. Çin'de yayınlanan The Straits Times gazetesi ise Rusya liderine Çin'deki örf ve adetleri hatırlatarak "Çin devlet erkanının katıldığı resmi törenlerde eşlere yaklaşmak ve hele dokunmak protokole göre kabul edilemez bir davranış. Putin bizim gelenekleri bilmediği için bu yazılı olmayan kuralı bozmuş oldu" satırlarına yer verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz yıl Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen G20 zirvesine katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in açık havada üşüdüğünü görünce benzer şekilde battaniye uzatmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...