Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Aralık 2021 08:57

Putin'in mesajının ardından NATO'dan cevap: Diyalog var taviz yok

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in NATO'ya 'dur' mesajının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ten açıklamalar geldi.

Putin'in mesajının ardından NATO'dan cevap: Diyalog var taviz yok
vladirmir putin,nato,abd,rusya

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg son yayınladığı resmi Noel ve yeni yıl mesajlarında birlik ve beraberlik mesajı vermesinin ardından uluslararası basın organlarında da Rusya konusundaki görüşlerini paylaştı. Stoltenberg Rusya’nın Ukrayna sınırında ciddi bir askeri yığınak yaptığını ve güvenli bir yılsonu tatili geçirmek için uyanık olunması gerektiğini aktardı.

Rusya’nın geçmişte saldırgan bir tavır içinde olduğunu ancak bugün doğrudan hiçbir NATO müttefikini doğrudan tehdit etmediğini, ancak Ukrayna sınırındaki politikasının belirsizlikler getirdiğini bildirdi. Buna rağmen Rusya ile gerginliğin azalmasını istediklerini bildiren Stoltenberg, NATO’nun temel prensiplerinden ise taviz verilmesinin söz konusu olmadığını vurguladı.

Putin'in mesajının ardından NATO'dan cevap: Diyalog var taviz yok

RUSYA İLE DİYALOĞA HAZIR

Stoltenberg ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “NATO'nun Rusya'ya çift yönlü yaklaşımını tartışıldı ve ittifakın müttefikleri savunma ve korunmak için birlik halinde dururken Rusya ile anlamlı diyaloğa hazır olduğunu kaydetti" ifadelerine yer verildi.

PUTİN'İN NATO'YA MESAJI

2021 yıl sonu toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO'ya 'dur' mesajını verdi. Putin, NATO ve ABD'nin ülkesini çevrelemeye çalıştığını söyleyerek, "Rusya'yı kuşatmak kolay bir iş değil ama yeni askeri üsler her yerde ortaya çıkıyor. Doğuda, güneyde, kuzeyde ve denizde de yeni silah sistemleri kuruluyor. Batıda daha da fazla. Ama bizimki gibi bir bölgeyi kuşatmak çok zor bir görev" dedi.

NATO'nun doğuya ilerlememe konusunda kendilerini aldattığını da savunan Putin, "1990'larda NATO doğuya ilerlemeyeceği konusunda Rusya'ya söz verdikten sonra Rusya açık açık aldatılmış oldu" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...