Tgrt Haber
06 Eylül 2019 14:45

Putin'in önerisi için Ankara'dan ilk yorum

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Rusya Devlet Başkanı Putin'in G-7 önerisiyle ilgili, "Türkiye, olaya doğu-batı veya farklı bir blok boyutundan bakmaz, kendi çıkarları boyutundan bakar." yorumunda bulundu.

Putin'in önerisi için Ankara'dan ilk yorum
putin,ankara,g7

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İdlib'de yaşanacak olası bir göç dalgasıyla ilgili olarak "Böyle bir şey yaşanırsa Avrupa'nın bundan etkilenmemesi mümkün değildir." dedi.

Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "kapıları açarız" açıklamasına ilişkin ise, "Bu ne bir tehdittir ne de bir blöftür. Bu bir gerçektir. Nasıl olsa yeni göç akımı dalgası başlarsa Türkiye bunu göğüsleyecektir yaklaşımı ve rahatlığı, kesinlikle yanlış bir rahatlık ve yaklaşımdır." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE HİÇBİR ÜLKENİN BEKÇİSİ DEĞİLDİR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Türkiye hiçbir ülkenin bekçisi değildir. Onların göçmen deposu değildir. Oluşturdukları krizlerin de faturasını ödeyecek ülke değildir." diye konuştu.

PUTİN'İN G-7 ÖNERİSİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in G7 önerisiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Oktay, "Türkiye, olaya doğu-batı veya farklı bir blok boyutundan bakmaz, kendi çıkarları boyutundan bakar." açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...