Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Şubat 2014 19:16

Putin'in serveti dudak uçuklattı

Vladimir Putin’in yıllık kazancının 187 bin dolar olduğu iddia ediliyor.

Putin'in serveti dudak uçuklattı
Putin, serveti dudak uçuklattı, rusya, inşa , devlet başkanı, Vladimir Putin, Putin'in serveti

Rusya’yı yeniden inşa eden adam olarak bilinen devlet başkanı Vladimir Putin’in yıllık kazancının 187 bin dolar olduğu iddia ediliyor. Fakat bu rakam gerçek mi? Şahsi servetini 500 bin dolar açıklayan Putin’in bundan çok daha fazla parası olduğu iddia ediliyor. Eğer iddialar doğruysa Putin'in servetinin tutarı 70 milyar dolar. Bu kendisini dünyanın en zengin 3. adamı yapar! Celebritynetworth isimli internet sitesinin haberine göre Putin’in  70 milyar dolarlık bir gizli serveti bulunuyor. Putin aileden zengin biri de değil. Vladimir Putin’in annesi bir fabrika işçisiydi babası ise bir askerdi. Habere göre Putin’in servet hikayesi şöyle başladı: 1991’den sonra kapitalizm Rusya’ya ciddi bir şekilde girerken Putin bu dönemde Rus devlet enerji şirketi Gazprom’un yüzde 4.5’unu almış. Aynı zamanda kendisinin Surgutneftegas isimli enerji şirketinin de yüzde 50’sine sahip olduğu söyleniyor. Putin’in yatırımları sadece Rusya ile sınırlı da kalmamış. Rusya’nın liderinin İsviçreli petrol şirketi Guvnor’da da hissesi olduğu belirtiliyor.
GAZPROM GELİRİ BİLE MİLYONLARCA DOLAR EDER
Gazprom geçen yıl 150 milyar dolar gelir elde etmiş bir şirket. Putin’in şirketin yüzde 4.5’una sahip olduğu varsayılırsa sırf buradan elde ettiği gelir milyonlarca doları bulabilir. Putin’in aynı zamanda lüks saatlere de tutkun olduğu biliniyor. Kendisinin taktığı Philippe Patek marka saatlerinden oluşan koleksiyonun değerinin 700 bin dolar olduğu söyleniyor. Kendisinin sahip olduğu söylenen 40 milyon dolarlık yat ise servetinin en nadide parçalarından biri. Rus liderin ülke çapında '20 tane villası var' deniyor. Bunların içinde bir tane de tarihi kale varmış. Kendisinin gayrimenkullerinin değerinin 1 milyar doları aştığı belirtilmekte. Putin’in 70 milyar dolar olduğu söylenen serveti gerçekse kendisi dünyanın en zengin 3. adamı oluyor.

Putin'in serveti dudak uçuklattı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...