Tgrt Haber
06 May 2022 15:20 - Güncelleme : 06 May 2022 15:30

Putin’in sevgilisi de yaptırımlardan payını aldı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken Avrupa Birliği ülkeleri Rusya'ya yönelik yaptırımlarını genişletme kararı aldı. Putin'in Olimpiyat madalyalı jimnastikçi sevgilisi Alina Kabaeva ve Rus Ortodoks kilisesinin başı Patrik Kirill'in de adı geçiyor.

Putin’in sevgilisi de yaptırımlardan payını aldı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde ikinci ay geride kalırken Avrupa Birliği’nden Rusya’ya yönelik yeni yaptırım paketi sinyali geldi. Avrupa ülkelerinin Ukrayna’ya silah yardımına devam ederken Rusya’ya uygulanacak 6’ıncı yaptırım paketi üzerinde çalıştıkları bildirildi. ABD merkezli Bloomberg’in yayınladığı belgelere göre, Avrupa Birliği, uzun süredir Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kız arkadaşı olduğu söylenen Alina Kabaeva ve Rus Ortodoks kilisesinin başı Patrik Kirill’e yaptırım uygulamayı planlıyor.

Üst düzey iki kaynak, eski bir olimpik jimnastikçi olan Kabaeva’ya yaptırımların yolda olduğunu söyledi. Kabaeva ve Kirill, üye ülkeler tarafından tartışılan yaptırımlar devreye girerse AB’nin seyahat yasağı ve varlıklarının dondurulmasıyla karşılaşacak. Listede ayrıca, Putin’e yakınlığıyla bilinen 12 ismin daha yer aldığı açıklandı.

12 KİŞİYE DAHA YAPTIRIM

Uzun süredir Putin'in Olimpiyat madalyalı jimnastikçi sevgilisi olduğu söylenen Alina Kabaeva'nın da yaptırımlardan etkileneceği açıklandı. Putin, yıllardır herkesten sır gibi sakladığı 31 yaş küçük jimnastikçi sevgilisi Alina Kabaeva ile 2001 yılında jimnastikçi 18 yaşındayken tanışmıştı. İkilinin uzun yıllardır birliktelik yaşadığı öne sürülürken Kabaeva Putin'in partisinden milletvekili seçilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...