Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Haziran 2015 16:37

PYD, Tel Abyad'a geçişi engelliyor

Suriye'nin Tel Abyad kentinde kontrolü elinde tutan PYD, Akçakale ilçesinden bölgeye geçmek isteyen sığınmacılara engel oluyor.

PYD, Tel Abyad'a geçişi engelliyor
pyd, tel abyad,

Alınan bilgiye göre, Tel Abyad'a geçmek isteyen bir grup Suriyeli Akçakale Sınır Kapısı önünde toplandı. Türk yetkililer geçiş için gerekli izni verdi ancak Tel Abyad'ın kontrolünü elinde tutan PYD, kapıyı kapattı. PYD geçişleri engellediği için ülkelerine dönemeyen Suriyeliler, bu duruma tepki gösterdi. Suriyeli Hamed el-Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabahtan beri oruçlu halde kapıda beklediklerini ancak PYD'nin kapıyı kapatmasından dolayı ülkelerine dönemediklerini söyledi.Suriyeli Meryem İsa, çocuklarıyla güneşin altında beklediklerini anlatarak, "Bunlar nasıl insan, hiç mi Allah'tan korkmuyorlar. Bölgeyi ele geçirdiler ama insanları yurtlarından ediyorlar" dedi.Hammud Saki de bölgeyi ele geçiren PYD'ye bağlı silahlı grupların 300 koyununu elinden aldığını ve kendisini de kovduğunu ifade etti.

Biyometrik kayıtlar yapılıyor

Öte yandan, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Akçakale Sınır Kapısı'ndaki işlemlerinin ardından Şanlıurfa'daki Suriye Koordinasyon Merkezi'ne yönlendiriliyor. Burada fotoğrafları çekilen, parmak izi kayıtları alınan sığınmacıların bazıları akrabalarının yanına, bir bölümü ise bölgedeki kamplara götürülüyor. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Geçici Koruma Çalışma Grubu Başkanı Bayram Yalınsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçakale bölgesinden Türkiye'ye giriş yapan 23 bin sığınmacının kayıt işlemlerinin tamamlandığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...