Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Şubat 2014 12:31

Rabia rozeti taktı diye tutukladılar

Mısır'da Miyt Gamr Hastanesi'nde radyoloji uzmanı olan Dr. Mirvet Mustafa Celile'nin yakasına 'Rabia rozeti' taktığı için tutuklanması büyük tepki topladı.

Rabia rozeti taktı diye tutukladılar
mısır, mirvet mustafa celil, yakasına rabia rozeti, rabia rozeti taktı diye tutuklandı,

Mısır'ın Mansura kentindeki Miyt Gamr Hastanesi'nde radyoloji uzmanı olan Dr. Mirvet Mustafa Celile'nin yakasına "Rabia rozeti" taktığı için tutuklanması büyük tepki topladı. Mansura'da, Miyt Gamr Hastanesi'nde çalışan Dr. Mirvet Mustafa Celile, başhekim tarafından yakasındaki "Rabia rozeti"ni çıkarması yönünde uyarıldı. Ancak Celile, ölen bir arkadaşının hatırasını yaşatmak için rozeti taktığını ve bunun kendisine ait bir aksesuar olduğunu belirterek, başhekimin buna karışamayacağını söyledi.
Bu görüşmenin ardından kısa bir süre sonra, Celile'nin muayenehanesine güvenlik güçleri baskın düzenledi. Gözaltına alınma kararı kendine tebliğ edildiğinde polis şefine savcılık kararını soran Celile, apar topar askerlerin sırtında polis arabasına taşınarak gözaltına alındı. Savcılık sorgulamasının ardından hakkında 15 günlük ihtiyati hapis kararı çıkan bayan doktora yöneltilen suçlamalar arasında "rozet" ifadesi yerine "yasaklı bir cemaat (İhvan) üyesi olmak" suçlamasının yer alması dikkat çekti. Geçen 28 Ocak'ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Celile hakkında verilen karar büyük tepki topladı. Tabibler Odası Hürriyetler Komisyonu, yakasına "Rabia rozeti" taktığı için tutuklanan Dr. Celile'nin serbest bırakılmasını istedi. Olayı sert bir dille kınayan Tabibler Odası Hürriyetler Komisyonu, konuyu resmi makamlara iletmesine rağmen herhangi bir sonuç alınamadığını bildirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tabibler Odası da, Celile hakkında verilen kararı insan haklarına karşı yapılan sorumsuz bir davranış olarak nitelendirerek kınadığını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...