Tgrt Haber
02 Şubat 2016 02:25

Ramallah'a giriş ve çıkışlar serbest bırakıldı

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın Ramallah kentine giriş ve çıkışları serbest bıraktı.

Ramallah'a giriş ve çıkışlar serbest bırakıldı
israil, ramallah,

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, güvenlik durumu değerlendirme toplantısının ardından Ramallah kentine giriş ve çıkışları serbest bırakma kararı alındığı belirtildi.

İsrail güçleri, önceki gün bir Filistinlinin Beit El Yahudi yerleşim birimi yakınlarındaki kontrol noktasına ateş açması sonucu 3 İsraillinin yaralanması üzerine, Ramallah kentine girişleri askeri kontrol noktalarıyla kapatmıştı.

Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, ekim ayı başından bu yana Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı. Olaylarda çok sayıda Filistinli öldürülmüş ve yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...