Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ocak 2014 14:18

Rasmussen ile Lavrov, Brüksel'de bir araya geldi

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Brüksel'de bir araya geldi.

Rasmussen ile Lavrov, Brüksel'de bir araya geldi
nato, rusya, brüksel, lavrov, rasmussen,

Geçen hafta da Brüksel’de genelkurmay başkanları düzeyinde yapılan Askeri Komite toplantısında, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov’un katılımıyla bir oturum düzenlenmişti. Avrupa Birliği (AB) ile Rusya arasında 32. kez düzenlenen zirve için Brüksel’de bulunan Lavrov ile Rasmussen’in yaptığı görüşme sonrasında yapılan yazılı açıklamada, NATO-Rusya Konseyi (NRC) kapsamına giren geniş yelpazedeki konuların ele alındığı belirtildi. NATO'nun “yapıcı” olarak nitelediği görüşmede, işbirliği gündemi ve ortak endişe kaynağı olan uluslararası konulara değinildiği açıklandı.
Rasmussen, NRC’nin pratikteki işbirliğinin uyuşturucu, korsanlık ve terörizmle mücadelenin de yer aldığı alanlara genişlediğinin altını çizerek füze savunması ve silahların kontrolü gibi henüz üzerinde uzlaşı sağlanamayan konu başlıklarında üst düzey diyaloğun sürmesinin önemine vurgu yaptı. Rasmussen’in görüşmede Lavrov’a NATO’nun 2015’ten itibaren Afganistan’da devreye sokmayı planladığı eğitim, danışma ve destek amaçlı yeni misyonu ve bu ülkedeki son durum konusunda bilgi verdiği de kaydedildi. Rasmussen ve Lavrov’un Birleşmiş Milletler ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü tarafından yürütülen Suriye’deki kimyasal silahların imhasıyla ilgili operasyona NRC çerçevesinde destek olunmasına yönelik olasılıklar üzerinde çalışılması konusunda anlaştıkları da NATO açıklamasında yer aldı. Son bir haftada NATO ile Rusya arasında yapılan ikinci üst düzey temas olmasıyla dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...