Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 May 2015 05:43

Rejim, Halep-Lazkiye bağlantısını kaybetti

Suriye’de Esad rejimine karşı savaşan muhalif silahlı gruplar, İdlib'in batı kırsalında bulunan ve Esad’in kontrolünde bulunan son ilçe olan Eriha ve çevresini ele geçirdiğini duyurdu.

Rejim, Halep-Lazkiye bağlantısını kaybetti
suriye, esad, lazkiye,

Suriye'de muhalif Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından Hamza Fethullah, "Fetih Ordusu, Eriha ilçesi ile Cebel Arbain'in kontrolünü sağladı" dedi. Anadolu Ajansı’na konuşan Fethullah, muhaliflerin ilçe çevresindeki Kafrenci ile Maatrim köylerinin de denetimini sağladığını savundu. Al Jazeera'nin görüştüğü bölge kaynakları da Eriha ve Cebel Arbin bölgelerinin muhaliflerin eline geçmesiyle birlikte İdlib’ın batı kırsalındaki Esad varlığının bittiğini söylüyor. Bölgenin muhaliflerin eline geçmesi, Esad rejiminin Halep ve Lazkiye arasındaki bağlantı yolunu da kaybetmesi anlamına geliyor.
 
Muhalif birliklerle Esad güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını söyleyen Fethullah, muhaliflerin rejim güçlerine ait askeri kontrol noktalarına havan toplarıyla, bölgedeki Esad güçlerine de tank, doçka ve hafif silahlarla saldırdıklarını söyledi.
 
Ahraru Şam, Cundul Aksa (Aksa Askerleri), Ceyşu Sunne (Sunnet Ordusu), Feyleku Şam, Livaul Hak (Hak Tugayı) ve Nusra Cephesi gibi grupların, Fetih Ordusu (Ceyşul Fetih) adı altında Nisan ayında İdlib'e ortak saldırı düzenlemesi sonucu kent merkezi tamamen muhaliflerin kontrolüne geçmişti.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...