Tgrt Haber
21 Haziran 2022 09:07 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 09:27

Rekor olarak tarihe geçti! Rus gazeteci Ukraynalı mülteciler için yaptı takdirlik hareket

Rus gazeteciden alkışlık hareket geldi. Novaya Gazeta'nın genel yayın yönetmeni Dmitry Muratov, geçtiğimiz yıl kazandığı Nobel Barış Ödülü madalyasını Ukraynalı mültecilere yardım için 103,5 milyon dolara sattı. 

Rekor olarak tarihe geçti! Rus gazeteci Ukraynalı mülteciler için yaptı takdirlik hareket
ödül,rusya,ukrayna,mülteci

Geçtiğimiz yıl Nobel Barış Ödülü'nü kazanan muhalif gazete Novaya Gazeta'nın genel yayın yönetmeni Dmitri Muratov, dün gece Ukraynalı çocuk mültecilere yardımcı olmak için ödülünü açık artırma usulüyle satışa çıkardı. Dünya Mülteci Günü'ne denk gelen açık artırmada ödül 103,5 milyon dolara alıcı buldu. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Moskova yönetiminin katı yasaklarıyla birlikte çalışmalarını askıya alan gazetenin yayın yönetmeninin ödülüne verilen para da bir olarak tarihe geçti.

Rekor olarak tarihe geçti! Rus gazeteci Ukraynalı mülteciler için yaptı takdirlik hareket

Geçmişte benzer ödüller satışa çıktığında 5 milyon doların altında alıcı bulmuştu. Rus gazetecinin, Ukraynalı mülteciler için sattığı Nobel Barış Ödülü ise 103,5 milyon dolara alıcı buldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Heritage Auctions isimli müzayede evi, "Bu ödül daha öncekilere hiç benzemiyor. Sayın Muratov ve Novaya Gazeta çalışanlarının desteğiyle bu ödül sadece bir koleksiyon ürünü olarak değil, milyonlarca Ukraynalı mültecinin hayatına pozitif katkı yapacak bir ödül haline geldi" ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...