Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Haziran 2021 16:56

Tek doğumda dünyaya gelen 10 bebek hayat mücadelesi veriyor

Güney Afrikalı bir kadın, doktorlar tarafından doğrulanırsa bir batında canlı 10 bebek doğurarak dünya rekoru kırdı. Doğum sonrası annenin sağlık durumunun iyi olduğu ancak bebeklerin kuvözde hayat mücadelesi verdikleri öğrenildi.

Tek doğumda dünyaya gelen 10 bebek hayat mücadelesi veriyor
Güney Afrikalı,,bebek,,rekor

Güney Afrikalı anne Gosiame Thamara Sithole, tek seferde 10 bebek doğurarak dünya gündemine oturdu. Bebeklerin kuvözde hayat mücadelesi verdikleri bildirildi.

'BEBEKLER VE ANNELERİ ÇOK KIRILGANLAR'

Ailenin sözcüsü Mathapelo Tsotetsi, basına yaptığı açıklamada, "Prematüre (28 haftalık) halde dünyaya gelen ve şu an kuvözde olan yavrularımız hayat mücadelesi veriyor." dedi.

Sithole'un doğum yaptığı ileri sürülen Gauteng eyalet hükümeti, dün, eyalet sınırları içindeki herhangi bir hastanede böyle bir doğumun kaydına rastlanmadığı açıkladı.

Sözcü Tsosetsi, Gauteng hükümetinin bu açıklamasını yalanlayarak "Bebekler ve anneleri çok kırılganlar. Özellikle bebeklerimiz prematüre halde kuvözdeyken bu tür şeylerle uğraşıp açıklama yapmak istemiyoruz." diye konuştu.

Johannesburg'un Tembisa East bölgesinde yaşayan Sithole ailesinin sözcüsü, bebeklerin hangi hastanede olduğunu açıklamayı ise reddetti.

Tsotetsi, doktorların bebeklere erişime izin vermediğini belirterek görüntülerinin yakın bir zamanda beklenmemesi gerektiğini ifade etti.

TEK DOĞUMDA EN ÇOK SAYIDA BEBEK DÜNYAYA GETİRME REKORU

Başkent Pretorya'daki bir hastanede 10 bebek dünyaya getirdiği bildirilen Sithole, geçen ay Fas'ta 9 bebek doğuran Halimae Cisse'nin "tek doğumda en çok sayıda bebek dünyaya getiren anne" unvanının yeni sahibi olmuştu.

Rekortmen annenin bebeklerinden 3'ünün kız olduğu belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...