Tgrt Haber
10 Ocak 2015 18:57

Renzi'ye göre hedef 'Avrupa kimliği'

İtalya Başbakanı Renzi, 'Terörizm, bize Avrupa kimliğini kaybettirmek istiyor' dedi.

Renzi'ye göre hedef 'Avrupa kimliği'
matteo renzi, italya, italya başbakanı, terörizm,

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Paris’teki terör saldırılarıyla, terörizmin, Avrupa kimliğini hedef aldığını söyledi. Başbakan Renzi, bugün Bologna Üniversitesi’nin akademik açılış yılı dolayısıyla yaptığı konuşmasında, Bologna’daki üniversitenin Avrupa’nın ilk üniversitesi olduğunu, burayı Paris’in takip ettiğini anımsatarak, Paris’teki terör saldırılarına değindi. Avrupa’nın son yıllarda ekonomik kriz sebebiyle farklı ülkelerde, çeşitli sorunlarla yüzleştiğini, son olarak da terörizmle yüzleştiğini dile getiren Renzi, "Charlie Hebdo’daki gazetecileri, güvenlik güçlerini, markette alışveriş yapan masum insanları, Musevi kardeşlerimizi öldürenler, bunu sadece terörist bir eylem için yapmadılar. Bunu, Avrupa kimliğini sorgulatmak için yaptılar" dedi. Başbakan Renzi, katıldığı bir televizyon programında da, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin nasıl ortak bir para birimi varsa, aynı şekilde bu tarz terör saldırılarına yönelik ortak bir istihbarat birimine sahip olması gerektiğini dile getirdi. Renzi, yarın Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak terörü telin ve dayanışma yürüyüşüne katılacağını açıkladı.
Aşırı sağcı partiden İslam karşıtı çıkış
İtalya’nın İslam ve göçmen karşıtı aşırı sağcı partisi olan Kuzey Ligi'nin lideri Matteo Salvini ise Paris’teki terör saldırılarının ardından İslam karşıtlığının dozunu yükseltiyor. Salvini ve bir grup partili, Milano Belediye Başkanı Giuliano Pisapia’nın cami yapılması için uygun bulduğu Lampugnano semtinde, geçen Çarşamba günü Paris’te saldırıya uğrayan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun nüshalarıyla protesto gösterisi yaptı. "Milano’da camiye hayır" adını verdikleri protesto mitinginde konuşan Salvini, "İslam tehlikelidir" derken, İslam adına boğaz kesip, adam öldürecek milyonlarca insan olduğunu iddia etti. İddia ve eleştirilerini kendi hükümetlerine de yönelten Salvini, Renzi liderliğindeki koalisyon hükümetinde, Paris’teki katliamların ardından İslam’ın olduğu tezini inkar eden bakanların bulunduğunu ve bu nedenle tehlikeli bir hükümete sahip olduklarını savundu.
Milano’daki Müslümanlar saldırıları kınadı
Ülkenin en büyük kentlerinden Milano’nun ünlü Duomo Katedrali’nin bulunduğu aynı isimli meydanda çeşitli sivil toplum örgütleri, Paris’teki terörist saldırılarda hayatını kaybedenleri anma ve dayanışma mitingi düzenledi. Mitinge kentteki Müslüman gruplar da destek verdi. Mitingde, Milano’da yaşamını sürdüren Müslümanlar'dan bazıları sahneye çıkarak terörist saldırıları kınarken, bu saldırıların İslam ile birlikte anılıyor oluşundan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Mitinge katılanların, herhangi bir siyasi parti ya da kurumun bayrağı yerine sadece "Hepimiz Charlie’yiz" dövizleri taşıdığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...