Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ocak 2019 11:45

Resmen açıklandı: Çekiliyoruz

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye'den çekilmenin başladığını resmen duyurdu.

Resmen açıklandı: Çekiliyoruz
abd

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye'den çekilmenin başladığını resmen açıkladı. Uluslararası ajanslar, bu bilgiyi abonelerine 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdu. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Maria Zaharova ise, bugün yaptığı açıklamada, "Bütün açıklamalarına rağmen, ABD'nin Suriye'de kalmak istediği izlenimini aldıklarını" ifade etti. 

Anadolu Ajansı da bu sabah isminin açıklanmasını istemeyen bir ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisinin, "Bazı ekipmanları Suriye'den çekmeye başladığımızı teyit ediyorum"  dediğini bildirmişti.

Söz konusu yetkili, operasyonel kaygılardan dolayı çekilen ekipmanın  ne olduğu veya hangi bölgelerden alınıp nakline başlandığına dair detay vermekten  kaçınmıştı.

Amerikan CNN televizyonu ise ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının  (CENTCOM), çekilme operasyonunda kullanılacak gemi ve uçakları belirlediğini  iddia etmişti.

Çekilme süreci ABD Başkanı Donald Trump'ın 19 Aralık 2018'de aldığı  karar sonrasında başlamıştı.

Trump'ın bu kararı Jim Mattis'in Savunma Bakanlığı görevinden istifa  etmesine yol açmıştı.

Mattis, 1 Ocak'ta görevinden ayrılmadan birkaç gün önce ABD ordusuna  çekilme sürecinin başlatılması talimatını vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...