Tgrt Haber
24 Haziran 2021 13:27

Reuters'tan çarpıcı iddia: Türkiye ve Rusya Libya için anlaştı

Reuters haber ajansı Libya zirvesi sonrası çarpıcı iddia ortaya attı. Türkiye ve Rusya’nın, yabancı askerlerin adım adım çekilmesi konusunda anlaşmaya vardığı öne sürdü.

Reuters'tan çarpıcı iddia: Türkiye ve Rusya Libya için anlaştı
türkiye,,dünya,,libya,

Libya’da Muammar Kaddafi’nin 2011’de devrilmesinin ardından patlak veren krizin sona ermesi için kritik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Reuters Haber ajansının iddiasına göre; ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkilinin verdiği bilgiye göre Libya’da karşı tarafları destekleyen Rusya ve Türkiye, yabancı ve paralı askerlerin iki taraftan da çekilmesini sağlamak için bir ön anlaşmaya vardı.

Krizde karşı tarafları destekleyen Türkiye ve Rusya'nın, yabancı askerlerin adım adım çekilmesi konusunda anlaşmaya vardığı öne sürüldü.

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas da Rusya ve Türkiye arasında birliklerin adım adım çekilmesine dair bir anlaşma olduğuna inandığını belirtti. Fakat bu çekilmenin bir günde olmayacağını söyledi.

Öte yandan Reuters’a konuşan bir diplomat, “Türkiye'nin Libya'dan ayrılacağını varsaymak gerçekçi değil. Burada askeri üsler kurdular. Wagner paralı askerleriyle Rusya için de aynı şey geçerli.” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...