Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ağustos 2017 20:10

Rio'nun gecekondu mahallelerine 3 bin 500 asker yerleştirildi

Brezilya'da Rio de Janeiro kentinin bazı gecekondu mahallelerine, bölgedeki şiddet olaylarıyla mücadele etmek üzere 3 bin 500 asker yerleştirildi.

Rio'nun gecekondu mahallelerine 3 bin 500 asker yerleştirildi
rio,,askerler,,sokak,

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 3 bin 500 asker gecekondu mahallerinde görev yapacak.

Savunma Bakanı Raul Jungmann, Globo TV'ye yaptığı açıklamada, birliklerin gerekli olduğu sürece bölgede kalacağını belirtti.

Rio'nun gecekondu mahallerine yerleştirilen askeri birliklerin, soygun ve uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili suçları azaltmak için görev yapacağı bildirildi.

Globo TV'nin haberinde, devriye gezerken tankların üzerinde otomatik tüfeklerle silahlandırılan askerlerin görüntüsüne yer verildi.

BBC'nin eyalet güvenlik servisinden yapılan açıklamaya dayandırdığı haberinde de askeri birliklerin, Lins, Camarista Meier, Morros de Sao Joao, Engenho Novo ve Covanca gecekondu mahallerindeki suç çetelerini hedef aldığı ifade edildi.

Gecekondu sakinleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, güne silah ve helikopter sesleriyle başladıklarını yazdı.

Bölgedeki gecekonduların çoğunu kontrol altına alan organize suç çetelerine karşı geçen hafta Rio'da 8 bin 500 asker görevlendirilmişti.

Brezilya sokaklarında işlenen pek çok suçun, gecekondu mahallesi "favela"lardan yönetildiği ve burada yaşayan gruplar arasında sıkça silahlı çatışma çıktığı biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...