Tgrt Haber
17 May 2014 21:56

Roma karıştı

İtalya'nın başkenti Roma'da Matteo Renzi liderliğindeki geniş koalisyon hükümetinin özelleştirme adımları ve izlediği ekonomi politikaları protesto edildi.

Roma karıştı
İtalya, roma, matteo renzi, Repubblica Meydanı, Navona Meydanı, özelleştirme eylemleri, DÜNYA haberleri, DÜNYA,

Düzenlenen mitingde Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Başkentin ana arterlerinden Repubblica Meydanı'nda çok sayıda sivil toplum örgütünün desteğiyle başlayan yürüyüş, şehrin ana cadde ve meydanlarından geçerek turistik Navona Meydanı'nda son buldu. Yürüyüş sırasında göstericiler, Renzi'nin hükümetini ve liderliğini kendinden öncekilere göre farklılık içermediği gerekçesiyle, protesto etti. Kortejde,"Filistin'a Özgürlük" adında bir grup da Filistin bayraklarıyla yer aldı. Dans ve şarkılar eşliğinde yapılan yürüyüş sırasında Roma İmparatoru Cesare Agustus'un heykelinin eline protestocuların taşıdığı bir bayrağın tutturulduğu görüldü. Yürüşün geçtiği bir başka noktada ise göstericiler karşılaştıkları gelin ve damat için tezahüratta bulundu. Olaysız şekilde geçen protesto yürüyüşünün kentin turistik meydanı Navona'da son bulmasıyla mitinge geçildi. Mitingin başında Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...