Tgrt Haber
22 Kasım 2014 21:20

Romanya'da deprem, İstanbul'da da hissedildi

Romanya'da saat 21.14'te meydana gelen deprem İstanbul'da da hissedildi.

Romanya'da deprem, İstanbul'da da hissedildi
deprem, romanya, istanbul,

Romanya'da saat 21.14'te Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre, saat 21.14'te merkez üssü Romanya olan Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Yerin 4.59 kilometre altında meydana gelen depremde, ilk bilgilere göre can ve mal kaybı olmadı. Deprem İstanbul ve Trakya çevresinde de hissedildi.

JAPONYA VE ÇİN'DE ŞİDDETLİ DEPREMLER

Çin'de çok şiddetli deprem meydana gelmişti
Çin Deprem Ağları Merkezi, ülkenin güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde bulunan Ganzı Tibet Özerk Bölgesi'nin Kangding kentinde 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Depremin yerel saatle 16.55'te meydana geldiği belirtildi. Sarsıntı yerin 18 kilometre altında olduğu kaydedildi.

Depremin can ya da mal kaybına yol açıp açmadığıyla ilgili henüz bilgi bulunmuyor.

Japonya 6,8'lik depremle sallandı
Japonya'nın orta kesiminde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin Nagano kentinde meydana geldiğini bildirdi. Depremden sonra tsunami alarmı verilmedi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, yerin 10 kilometre altında meydana gelen depremin büyüklüğünü 6,2 olarak açıkladı. İlk belirlemelere göre, depremde can ya da mal kaybı olmadı. Japon basınında yer alan haberlerde, depremden sonra bölgede hızlı tren seferlerinin ertelendiği kaydedildi.

Depremde en az 10 binanın çöktüğü açıklandı. Enkaz altında kalan 9 kişinin kurtarıldığı ve hayatî tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Depremin yol açtığı zararın hava aydınlandıktan sonra ortaya çıkması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...