Tgrt Haber
11 Temmuz 2014 12:05

Ruhani'den İsrail'e kınama

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İsrail'i kınadı.

Ruhani'den İsrail'e kınama
ruhani,israil,kınama,ceza,

İran Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ruhani, İsrail rejiminin Filistin halkı aleyhine cinayetlerini artırmasını kınayarak, bu doğrultuda İslam ülkeleri liderlerine mesaj gönderdi. Ruhani, İslam ülkelerinden Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması ve Gazze ablukasına derhal son verilerek Gazze halkına her türlü insani yardımın yapılması için çaba göstermelerini istedi.
Cumhurbaşkanı Ruhani mesajında, mevcut koşullar göz önünde bulunarak Müslümanlar ve İslam ülkeleri arasında vahdetin her zamankinden daha zaruri olduğuna, Gazze'ye yönelik ırkçı İsrail rejiminin saldırıları, bu bölgeye yönelik devam eden ablukadan dolayı yaralıların tedavi imkanlarının kısıtlı olduğuna ve Gazze'nin içinde bulunduğu durumun kaygı verici boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, yaşanan gelişmelerin büyük bir insani faciaya dönüşebileceği uyarısında bulundu.
Ruhani, Filistin halkına yönelik saldırıları durdurulmasının uluslararası bütün kuruluşlar ile dünyanın özgürlük yanlısı ülkelerin başlıca görevi olduğuna vurgu yaptı. Ruhani, İsrail'in saldırılarına karşı kahramanca direnen Filistin halkının kendini savunması ve direnişinin meşru olduğunu belirterek, terör rejimi İsrail karşısında Filistin halkının direnişi ve iradesinin kırılmaz olduğunu kaydetti. Ruhani, korsan İsrail'in bu direniş ve irade karşısında ağır yenilgiye uğramasının da kaçınılmaz olacağını belirtti.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...