Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ağustos 2020 10:39

Ruhani'den Lübnan'a taziye mesajı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Ruhani'den Lübnan'a taziye mesajı
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani,Lübnan,Beyrut

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya göre Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a gönderdiği taziye mesajında, "İran halkının temsilcisi olarak, kurbanların ailelerine, size ve kardeş ülke halkına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifa, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Olayın tüm boyutlarının bir an önce açığa çıkması ve kentin huzura kavuşması temennisinde bulunan Ruhani, İran'ın Lübnan'a her türlü sağlık yardımına hazır olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de dün, Twitter hesabı üzerinden 'Kalbimden Beyrut'a selamlar' yazısının bulunduğu bir fotoğrafla yaptığı açıklamada, ülkesinin her şekilde Lübnan'a yardım göndermeye hazır olduğunu kaydetmişti.

Lübnan resmi ajansı NNA, dün Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıktığını ve ardından şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini duyurmuştu.

Lübnan Kızılhaçı, Beyrut'ta meydana gelen patlamada 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin kişinin ise yaralandığını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...