Tgrt Haber
04 Temmuz 2021 14:31

Anastasiadis’ten 'Altın pasaport' skandalı için özür

Kıbrıs Rum kesiminde, sabıkalı kişilerin para karşılığı Avrupa Birliği kimliğine kavuştuğu 'altın pasaport' skandalına adı karışan karışan Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis halktan özür diledi.

Anastasiadis’ten 'Altın pasaport' skandalı için özür
altın pasaport,,Nikos Anastasiadis

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, yabancı uyruklu birçok hükümlü dolandırıcının, kara para aklayanların ve yolsuzlukla suçlanan siyasilerin para karşılığında Rum pasaportu alarak Avrupa Birliği vatandaşı olmasıyla ilgili “Altın pasaport” skandalı nedeniyle halktan özür diledi.

"SİYASİ HAYATIMIN EN ZOR DÖNEMİYDİ"

Anastasiadis, skandalla ilgili 750 sayfalık soruşturma raporunun tamamlanmasının ardından bir açıklama yaptı. Anastasiadis, “40 yıllık siyasi hayatımın en zor dönemiydi, halkımdan özür diliyorum. Soruşturma raporunda benim ya da bakanlarımın adları yolsuzlukla geçmiyor” dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde toplam 6779 kişiye Kıbrıs vatandaşlığı üzerinden Avrupa Birliği vatandaşlığı verilmiş, bu işlemlerin 3609'unun yasa dışı olduğu açıklanmıştı.

YAŞA DIŞI KİMLİKLER İPTAL EDİLECEK

Geçtiğimiz haftalarda basına sızan 750 sayfalık raporda yasa dışı yollardan pasaport alan kişiler ve buna aracı olanlar hakkında soruşturma başlatıldığı ve yasa dışı yollar ile alınan tüm kimliklerin tespit edilip iptal edileceği belirtilmişti. Pasaport başvurusunda bulunan her bir kişiye ülkeye 2,5 milyon euroluk yatırımda bulunma şartı konulmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...