Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 May 2022 10:57 - Güncelleme : 02 May 2022 11:21

Rus askerlerinden 'organize işler'' 80 milyon liralık tarım aracını yağmaladılar

Rus ordusu, saldırı harekatı düzenlediği Ukrayna’da sivilleri öldürmekten yağmalamaya kadar pek çok işlediği suçla gündeme geldi. Tarım ülkesi olan Ukrayna’da en son Rus askerleri, yaklaşık 80 milyon lira değerindeki tarım araçlarını yağmaladı.

Rus askerlerinin yağmaladıkları araç gereçleri Çeçenistan'a götürdükleri iddia ediliyor.
Rus askerlerinin yağmaladıkları araç gereçleri Çeçenistan'a götürdükleri iddia ediliyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı 2 ayı aşkın bir süredir devam ederken Rus birlikleri pek çok insan hakkını ihlal etti. Ukrayna’da sivilleri katletmekten yağmalamaya, insan kaçakçılığından tecavüze kadar pek çok insanlık dışı muamele uyguladı. Ülkenin tüm varlığına göz diken Rus birlikleri en son yaklaşık 80 milyon lira değerinde olan tarım araçlarını da yağmaladı. Ukraynalı bir işadamına göre, Rus birlikleri işgal altındaki Melitopol kentindeki tarım ekipmanı bayisinden tüm ekipmanı çaldı ve Çeçenistan'a gönderdi.

KONUTLARI DA YAĞMALADILAR

Geçtiğimiz birkaç haftada Rus birliklerinin, yaygın konut yağmalarının ötesinde tarım ekipmanları, tahıl ve hatta inşaat malzemeleri çaldığına dair artan sayıda rapor bulunuyor. Ancak Melitopol'deki bir John Deere bayisinden değerli tarım ekipmanlarının çalınması giderek daha organize bir operasyona işaret ediyor.

Rus askerlerinden 'organize işler'' 80 milyon liralık tarım aracını yağmaladılar

CNN'in haberine göre, Rus kuvvetleri tarafından işgal edilen Melitopol'daki bir Agrotek bayisinden tarım araç gereçlerinin çalındığı ortaya çıktı. Araç gereçlerin toplam değeri yaklaşık 80 milyon lira tutuyor. İlk etapta iki döverbiçer, bir traktör ve bir ekme makinesine el konulmasının ardından sonraki haftalarda 27 parça tarım makinesi daha çalındı. Makinelerin bir kısmı yakındaki bir köye, büyük bir kısmının ise 700 mil uzaktaki Çeçenya'ya gönderildiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...