Tgrt Haber
28 Şubat 2022 10:52 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 11:40

Rus askerlerini 'Tatbikat' diye kandırmışlar! Sorguda her şey ortaya çıktı

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, yakalanan Rus askerlerinin videolarını ve görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. Sorgudaki Rus askerleri, 'Tatbikat var dediler o yüzden geldik'' diyerek kandırıldıklarını anlattı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı'nın videosu, Rusya'nın Ukrayna'ya yolladığı askerleri kandırdığını ortaya çıkardı.

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın işgalinin ilk gününde beri yaralanan ya da hayatını kaybeden askerlerin görüntülerini kamuoyuyla paylaştı, konuşabilecek durumda olanları da sorguya çekti. Videoların çekildiği zaman ve konum paylaşılmazken sorgudaki bazı Rus askerleri, ''Tatbikat var dediler ve o yüzden geldik. Bizi kandırdılar, biz savaşmak istemiyoruz" dedi.

Sorgudaki askerlerden birinin henüz yeni bir asker olması birliğinin adını bile hatırlamaması ise dikkat çeken bir başka nokta oldu. Aynı asker ''Kaç gündür Ukrayna'dasın?'' sorusuna ise ''İki hafta'' cevabını verdi. Bir başka asker ise ''Biz eve gitmek istiyoruz, savaşmak istemiyoruz'' dedi.

Rus askerlerini 'Tatbikat' diye kandırmışlar! Sorguda her şey ortaya çıktı

''ORADA SAVAŞTIĞINI BİLMİYORDUM''

İngiliz gazetesi The Guardian sorguda ''Kandırıldık'' diyen Rus askerlerinin ailelerine ulaştı. Kendisini Paktishev olarak tanıtan askerin ailesinden 3 kişi, bu görüntüler karşısında şoke olduklarını söylediler. Paktishev'in kız kardeşi Yelena Polivtseva, kardeşinin Rusya'da olduğunu bilmediğini şu sözlerle anlattı:

"Kardeşimin yakalandığı görüntüyü gece bana gönderdiler. Tamamen şok oldum. Onun orada savaştığını bilmiyordum. Kardeşimin orduda olduğunu biliyordum ama Ukrayna'ya gönderildiğini bilmiyordum. Onun da bu durumun farkında olduğunu sanmıyorum.''

Rus askerlerini 'Tatbikat' diye kandırmışlar! Sorguda her şey ortaya çıktı

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Ukraynalı yetkililerin paylaştığı videolar ile ilgili Rusya yönetimi henüz net bir açıklama yapmadı. Rusya Savunma Bakanlığı dün gece sadece, "Yoldaşlarımızdan bazıları öldü ve yaralı olarak ele geçirildi. Fakat ortadan kaldırılan Ukraynalı milliyetçilerin sayısı Rusya'nın zayiatından çok daha fazla" açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...