Tgrt Haber
13 Ağustos 2014 18:27

Rus ayrılıkçılar bayraklarını tanıttı

Rus ayrılıkçıların Meclis Başkanı Oleg Tsarev, Yeni Rusya bayrağını tanıttı. Bayrak beyaz, siyah ve altın renginden oluşuyor.

Rus ayrılıkçılar bayraklarını tanıttı
Rusya,Yarışma, bayrak,

Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin Meclis Başkanı seçilen Oleg Tsarev, “Yeni Rusya ”nın bayrağını düzenlenen bir basın toplantısında tanıttı. Beyaz , siyah ve altın renginden oluşan bayrak, Ekim Devrimi’yle yıkılan Rusya İmparatorluğu’na çağrışım yapıyor. Life News’un haberine göre, basın toplantısında konuşan Tsarev, “Cumhuriyet, Çarlık Rusyası olduğu dönemde Rusya İmparatorluğu’na ait olan topraklar üzerinde kurulmuştur. İnsanlar Rusya’ya bağlanma hakları için referandum yaptılar. Bu sebeple, Rusya İmparatorluğu’yla bağdaşan bir bayrakta karar kıldık” dedi. Bayrağın ve devlet sembollerinin oluşturulması için Haziran’ın sonunda bir Yarışma düzenleyen ayrılıkçıların katılımcılara 1 ay süre verdiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...