Tgrt Haber
11 Ağustos 2022 17:05 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 17:24

Rus bakan yardımcısı Ukrayna'da devam eden çatışmalar için ABD'yi suçladı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı İvan Nachaev, Rus işgali altındaki Ukrayna'daki çatışmaların uzamasının nedeni olarak ABD'yi işaret etti. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Rus bakan yardımcısı Ukrayna'da devam eden çatışmalar için ABD'yi suçladı
rusya,ukrayna,işgal,abd

ABD'nin Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık yardım paketini açıklamasının ardından Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı İvan Nachaev yeni açıklamalarda bulundu. Nachaev, ABD'nin Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık yardım paketini eleştirerek, "Geçtiğimiz 8 Ağustos'ta ABD, Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık yardım paketini açıkladı. Böylece Joe Biden'ın başkanlık döneminde ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı askeri yardımlar 9,8 milyar dolara, 2014 yılından bu yana ise 11,8 milyar dolara yükseldi. Böyle bir politika çözüme yardımcı olmuyor ancak çatışmaları uzatıyor" dedi.

''ABD SPEKÜLASYON YAPMAMALI''

ABD ile Rusya arasında mahkum takası konusunda daha önce de açıklamalar yapıldığını söyleyen Nachaev, bu konuda müzakerelerin sürdüğünü aktararak, "Bu konu hakkında daha önce açıklamalar yaptık. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve ABD başkanlarının anlaşmaları çerçevesinde böyle bir görüşmeye hazır olduğumuzu teyit etti. Sayın Putin ve Biden'ın bu konuda heyetlere yetki verdiğini de hatırlatmakta fayda var. Bu çerçevede görüşmeler taraflar arasında sürüyor" ifadelerini kullandı.

Görüşmeler sırasında Washington'un mahkumlar üzerinden spekülasyon yapmaması gerektiğini söyleyen Nachaev, "Bize baskı yapmak amacıyla beyhude girişimlerden vazgeçmelerini ve onları bu çalışmalara yoğunlaşmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...