Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ekim 2021 09:49

Rus basınından İHA itirafı: Rusya çözüm üretemedi çaresiz kaldı

Türkiye’nin Ukrayna’ya sattığı İHA ve SİHA’lar Rus medyasının manşetlerine çıktı. Savunma uzmanlarının analizlerine çaresizlikleri damga vurdu: Türkler, İHA alanında devrim yaptı. Pazarda ilk beşe girdiler. Tanklar ve füzeler SİHA’lar karşısında varlık gösteremedi. Muharebe sahasındaki başarıları inkâr edilemez.

Rus basınından İHA itirafı: Rusya çözüm üretemedi çaresiz kaldı
rusya,türkiye,ukraya,İHA,siha,teknoloji,savunma

Türkiye’nin Ukrayna’ya sattığı İHA’lar Rusya’yı huzursuz etmeye devam ediyor. Rus medyası Türkiye’nin muharebe alanında gösterdiği başarıyı “inkar edilemez” olarak tanımladı. Ukrayna’nın satın aldığı Türk İHA’larına karşı Moskova hükûmetinin nasıl tedbirler alacağına ilişkin Rus medyası, çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

"RUSYA SİHA'LARA KARŞI ÇÖZÜM ÜRETEMEDİ"

Dağlık Karabağ savaşından sonra Türk İHA’larının Donbass’ta da önemli rol üstlenmeye hazır olduğu belirtildi. Rusya’nın İHA’lara karşı herhangi bir çözüm üretemediği analiz yazısında vurgulandı.

Analiz yazısında son yıllarda Türkiye’nin İHA’lar konusunda büyük bir devrim yaptığı belirtilerek Türk İHA’larının pazarda ilk beşer girdiğine yer verildi. Analizde ayrıca Türkiye’nin muharebe alanında gösterdiği başarısının ise ‘inkar edilemez’ olduğu aktarıldı.

Türkiye’nin Bahar Kalkanı Harekatı’ndaki başarısına da yer verilen analizde Türkiye’nin iki gün içinde İdlib yakınlarında 23 Suriye tankını, 23 kundağı motorlu silahı, 5 helikopteri ve bir dizi Pantsir-C1 top-füze sistemini imha ettiği belirtildi. Analizin devamında dikkat çeken satırlarda "Osa uçaksavar füze sistemi, Tor hava savunma sistemi ve Strela-10 sistemleri Türk İHA’larına karşı çaresiz kaldı” ifadelerine yer verildi.

Rus medyası, Silahsız İnsansız Hava Aracı AKINCI’yı MQ-9 Reaper İHA’sına benzeterek Akıncı’nın Amerikalı mevkidaşını muharebe sahasında geride bıraktığı yorumunda bulundu.

“SİHA’LAR DÜNYAYA BİR MESAJ VERİYOR” 

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST üzerine Hollanda kamu yayıncısı NOS’un Türkiye muhabiri Mitra Nazar bir yazı kaleme aldı.

Festivalde gerçekleştirilen gösterilerle ilgili Nazar, Akıncı’nın gördüğü ilgiyi “Aralarında biri neredeyse hiç ses çıkarmıyor ve açık farkla en çok dikkati o çekiyor” sözleriyle dile getirerek festivaldeki gösterilerin ‘ağızları açık bıraktığını’ söyledi.

Yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın silah ambargosu veya yaptırım durumunda Türkiye’nin yabancı ülkelere karşı hayatta kalabilmesi amacıyla silah endüstrisine büyük yaptırımlar yaptığı belirtildi. İHA/SİHA programının ise askeri açıdan Türkiye’nin kendi kendine yeterli olma mücadelesinin bir parçası olduğu ve SiHA’ların savaş sahasında oyun değiştirici olarak ortaya çıkmasının NATO için de önemli olduğu vurgulandı.

Yazıda, Türkiye’nin oluşan İHA pazarını doldurduğu, daha fazla İHA’yı satmaya istekli olduğu kaydedildi. Türkiye’nin İHA/SİHA diplomasisiyle jeopolitik ilişkilerini geliştirdiği ve dünyaya “Türkiye, büyüklerle rekabet edebilecek güçlü bir ülke” mesajını verdiği aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...