Tgrt Haber
17 Mart 2016 14:56

Rus casuslar yakalandı

İsveç İstihbarat Teşkilatı SAPO Rusya'nın en az 10 diplomatının İsveç'te casusluk yaptığını tespit ettiklerini açıkladı.

Rus casuslar yakalandı
rus casus, casusluk, rusya,

İsveç İstihbarat Teşkilatı SAPO, 2015 yıllık faaliyet raporunu düzenlediği basın toplantısı ile paylaştı. SAPO Şefi Thornberg, toplantıda Rusya'nın İsveç'e karşı psikolojik savaş yürüttüğü ifade ederek, İsveç'te görev yapan en az 10 diplomatın Rusya adına casusluk yaptığı ve ülke siyaseti, ekonomisi, teknolojisi ve askeri sırları da dahil birçok konu başlığına ilişkin spekülasyon yaptığını kaydetti.

IŞİD ADINA 300 İSVEÇLİ SAVAŞIYOR

İsveç'ten terör örgütü IŞİD saflarına katılarak Suriye ve Irak topraklarında savaşan 300 İsveç vatandaşı bulunduğuna da dikkati çeken Thornberg, bunlardan 44'nün savaşta öldüğünü, 135 kişinin İsveç'e döndüğüne vurguladı. Thornberg, İsveç'e dönen 135 kişinin gözlem altında tutulduğunu ve yakından takip edildiğini dile getirdi.

TERÖR TEHDİDİ SEVİYESİ DÜŞÜRÜLDÜ

İsveç'te terör tehdidinin geçen ay 3'e düşürdüklerini ifade eden Thornberg, ''Paris'teki terör saldırılarının ardından kasım ayında 5 üzerinden 4'e yükseltilen terör tehdidi alarmını 3'e düşürdük'' dedi. Terör tehdidinin tamamının geçmediğini söyleyen Thornberg, 3 ay öncesine göre tehdidin azalma gösterdiğini de sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...