Tgrt Haber
18 May 2022 07:30 - Güncelleme : 18 May 2022 08:15

Rusya için felaket senaryosu: İsyan için yenilgiyi bekliyorlar

Rusya’nın Ukrayna savaşındaki başarısızlığı sonrasında özerklik adımlarını yıllardır erteleyen milyonların umudu, Rus ordusunun Ukrayna’da yenilgiye uğramasında. Rus Cumhuriyetlerinin vatandaşları olası hezimet sonrasında bunu fırsat olarak görüp isyan edebilir.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Rusya için felaket senaryosu: İsyan için yenilgiyi bekliyorlar
rusya,ukrayna,rus cumhuriyetleri

Rusya’nın Ukrayna topraklarına başlattığı saldırıda istediği başarıyı elde edememesi ve çok sayıda askeri kayıp vermesi Rus cumhuriyetleri harekete geçirdi. Rusya içinde özerk olmak isteyen, ancak buna izin verilmeyen, ordudan korkan ve özerklik adımlarını erteleyen milyonların umudu Rusların Ukrayna’da yenilgiye uğraması. 

DOMİNO ETKİSİ OLABİLİR

Rus Cumhuriyetlerinin vatandaşları ancak 100 yılda bir karşılarına çıkan tarihi fırsatı görüp isyan edebilir, bir domino etkisi ortaya çıkabilir. Yüzyıllar boyunca çarlar tarafından inşa edilen sömürgeci güç Rusya’da en son 1993’te benzer bir süreç yaşandı. 1992 ve 1995 yılları arasında Sovyetler Birliği’nin dağılması, şaşırtıcı bir şekilde uluslararası düzeyde barışçıl bir şekilde yönetildi. Kremlin’in Ukrayna savaşını hızlı bir şekilde kazanmak istemesinin sebeplerinden biri de bu. 

RUS ORDUSU EFSANESİ ERİYOR

Putin gereksiz yere Rusya’nın varlığını tehlikeye attı ve Rus ordusu efsanesi her geçen hafta eriyip gidiyor. Bütün Rus Cumhuriyetleri isyan etmese bile Ukrayna’daki yenilginin ardından Rusya’yı devasa bir siyasi görev bekliyor. Rus televizyonunda, Zelenskiy’ye karşı kazanılamayan herhangi bir savaşın Rus devleti için sona giden geri sayımı tetikleyeceği çok açık ifadelerle belirtildi.

Rusya için felaket senaryosu: İsyan için yenilgiyi bekliyorlar

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...