Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Aralık 2015 21:27

Rus gazeteciye izin depremi

Polonya'da casusluk yaptığından şüphelenilen Rus gazeteci Leonid Sviridov, oturum izninin sona ermesinin ardından ülkeden ayrılacak.

Rus gazeteciye izin depremi
rus gazeteci, izin,

Sviridov, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, Polonya'da oturma izninin uzatılmasına ilişkin yasal seçeneklerinin tükenmesi üzerine cumartesi başkent Varşova'dan ayrılacağını, öte yandan ülkeye geri dönmek için mücadele edeceğini söyledi.

Polonya'da uzun yıllar gazetecilik yapan ve RIA Novosti için çalışan 49 yaşındaki Sviridov, hiçbir zaman Rusya'ya ajanlık yapmadığını ve oturma izni hakkının elinden alınması yönündeki kararı yargıya taşıyacağını bildirdi.

Sviridov, Polonya'daki yargı sürecinin neticesine göre konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşımayı planladığını kaydetti.

Polonya İç Güvenlik Ajansı, Ekim 2014'te Sviridov'u "Polonya devletine tehdit" olarak ilan etmiş ve Polonya Dışişleri Bakanlığı, Rus gazetecinin akreditasyonunu iptal etmişti.
Leonid Sviridov, 2006 yılında da yine casusluk iddiasıyla Çek Cumhuriyeti'nde çalışmaktan mahrum edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...