Tgrt Haber
08 Şubat 2019 20:09

Rus jetleri sınırlarına yakın uçan uçaklar için 4 kez havalandı

Rusya Silahlı Kuvvetleri, sınırlarına yakın uçuş gerçekleştiren 24 keşif uçağı tespit ederek önlemede bulunulduğunu açıkladı.

Rus jetleri sınırlarına yakın uçan uçaklar için 4 kez havalandı
rusya,

Rusya Silahlı Kuvvetleri geçtiğimiz hafta sınırlarına yakın uçan 24 keşif uçağı tespit edildiğini ve bu uçaklara önlemede bulunmak için Rus jetlerinin 4 kez havalandığını açıkladı.

Ordunun resmi gazetesi Krasnaya Zvezda'nın paylaştığı resmi haftalık infografikte, sınır hattında uçan ve Rus ordusunun önelemede bulunduğu uçak sayıları paylaşıldı.

Gazetede yer alan bilgilere göre uçaklardan hiçbiri sınır ihlalinde bulunmadı. Ancak, bu uçakların sınır hattında uçan ilk yabancı keşif uçakları olmadığı da belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu, NATO’nun Baltık ve Karadeniz’deki keşif faaliyetlerini önemli ölçüde artırdığını söylemişti.(star.com.tr)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...