Tgrt Haber
28 Haziran 2021 10:26

BM raporuna yansıdı: Rus paralı askerler katliam yaptı

Birleşmiş Milletlerin hazırladığı raporda, Rus paralı askerlerin katliam yaptığı ortaya çıktı. Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki illegal olaylar rapora yansıdı.

BM raporuna yansıdı: Rus paralı askerler katliam yaptı
rus asker,paralı asker,BM,katliam,dünya

Ortadoğu'dan Libya'ya oradan Afrika'ya kadar pek çok bölgede illegal suçlara bulaşan Rus paralı askerlerinin Orta Afrika Cumhuriyeti’nde de suç işlediği ortaya çıktı. Zengin elmas yataklarına sahip olan ülkede Rus paralı askerlerin işlediği katliamlar, Birleşmiş Milletleri raporuna yansıdı.

Sivillerin evlerini yağmalayan Rus paralı askerler, El Takwa Camisi'ne yapılan saldırıda 1'i çocuk ve 1'i kadın 12 kişiyi katletmişti.

Ülkedeki büyük elmas rezervlerini elde etmek için bölgede bulunan paralı askerler, ülke yöneticileriyle ticari ilişkiler geliştirmekle suçlandı. Rapora göre bu çıkar ilişkisini sürdürmek isteyen paralı askerler, muhalifleri sindirme, rastgele öldürme, okul işgali gibi birçok suç işledi.

Orta Afrika Cumhuriyeti, 2012 yılında ülkede başlayan çatışmların bitmesi için Rusya'dan yardım istemişti. Bu çağrı üzerine Birleşmiş Milletler'in (BM) de onayıyla Kremlin yönetimi bölgeye silahsız eğitmen göndermiti. Ancak bu eğitmenlerin bir süre sonra paralı asker olduğu ortay çıkmıştı.  Bölgede 550 eğitmenin olduğunu iddia eden Rus yetkililerin aksine BM raporunda bu rakamın 2 bin 100 personel olduğu açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...