Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Aralık 2015 15:17

Rus savaş uçakları Halep'te sivilleri vurdu, 41 ölü

Suriye'de, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin ve terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırısı sonucunda 41 kişi kişi öldü, 65 kişi yaralandı.

Rus savaş uçakları Halep'te sivilleri vurdu, 41 ölü
rus savaş uçakları, halep, siviller,

Suriye'de, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'te muhaliflerin ve terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırısı sonucunda 41 kişi kişinin öldüğü, 65 kişinin de yaralandığı bildirildi.
AA muhabirinin Halep'in Etarib ile Munbic ilçelerindeki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep'in kuzeydoğusunda yer alan Munbic ilçesinde yerleşim yerine ''vakum bombasıyla'' saldırması sonucunda 15'i çocuk 30 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı. Halep'in batı kesimlerinde yer alan Etarib ilçesindeki saldırıda ise 11 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi üyesi Yusuf Bustani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki, Hamuriye, Sakba, Kafr Batna ile Cesreyn beldesinde yerleşim yerlerine saldırdığını söyledi.

Rejimin hava saldırılarında çoğu çocuk olmak üzere onlarca kişinin yaralandığını kaydeden Bustani, ''Esed güçleri bölgeye hem karadan hemde havadan saldırıyor. Saldırılar sonucunda çok sayıda ev, iş yeri ile araçta yangın çıktı. Bazı evler saldırılar sonucunda kullanılmaz hale geldi'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...