Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 14:00

Havada gergin dakikalar: Rus ve ABD savaş uçakları karşı karşıya geldi

Pasifik Okyanusu ve Bering Denizi üzerinde Rusya ve Amerika'ya ait savaş uçakları karşı karşıya geldi, havada gergin dakikalar yaşandı.

Havada gergin dakikalar: Rus ve ABD savaş uçakları karşı karşıya geldi
rusya,amerika,uçak

Amerika ve Rus savaş uçakları arasında dün Karadeniz üzerinde sıcak temas yaşamasının ardından bugün de Rus ve ABD hava kuvvetlerine ait savaş uçakları farklı noktalarda karşı karşıya geldi. 

Sabah saatlerinde Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Ulusal Savunma Yönetim Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Pasifik Okyanusu üzerinde uçuş yapan yabancı bir uçağın tespit edildiği ve bunun üzerine Rus MİG-31 tipi savaş uçağının kalkış yaptığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Rus savaş uçağının mürettebatı tarafından yabancı uçağın ABD Hava Kuvvetleri'ne ait P-8A Poseidon keşif uçağı olduğu tespit edildi. Uçağa Pasifik Okyanusu'nda Kamçatka'nın güneydoğusu boyunca eşlik edildi."

ABD UÇAĞINA EŞLİK EDİLDİ

Ulusal Savunma Yönetim Merkezi tarafından yapılan bir başka açıklamada ise ABD'ye ait bir keşif uçağının Bering Denizi üzerinde Rus hava sahasından uzaklaştırıldığı kaydedilerek, şu bilgi verildi:

"Rus hava kontrol sistemleri tarafından Bering Denizi üzerinde yabancı ülkeye ait bir hava unsuru tespit edildi. Bunun üzerine MİG-31 ve SU-35 savaş uçakları kalkış yaptı. Hava unsurunun ABD'ye ait B-52N stratejik bombardıman uçağı olduğu tespit edildi. Uçağa Bering Denizi boyunca eşlik edildi." 

Ayrıca açıklamada ABD uçaklarının sınır ihlali gerçekleştirmediği belirtilirken her iki uçuşun da uluslararası kurallara sıkı sıkıya bağlı kalarak gerçekleştiği vurgulandı.
Dün ABD keşif uçağının Karadeniz üzerindeki uçuşuna müdahale eden Rusya bu uçuşlar sırasında da sınır ihlalinin gerçekleşmediğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...