Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Kasım 2015 18:27

Rus yolcu uçağı gökyüzünde parçalanmış

Mısır'ın Sina Yarımadası'na düşen Rus yolcu uçağıyla ilgili Putin'e sunulan raporda uçağın gökyüzünde parçalandığı belirtildi.

Rus yolcu uçağı gökyüzünde parçalanmış
rus, yolcu uçağı, gökyüzü,

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşen Rus yolcu uçağıyla ilgili terör saldırısı dahil hiçbir ihtimalin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Peskov, uçağın düşmesinde terör saldırısı olasılığının bulunup bulunmadığı sorusu üzerine, "Şu anda hiçbir ihtimali göz ardı edemeyiz. Soruşturma yeni başlıyor. Bu yüzden uçağın düşme nedenleriyle ilgili bir şey söyleyemeyiz" ifadesini kullandı.

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov ise uçak kazasıyla ilgili Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sunduğu raporda, uçağın gökyüzünde parçalandığını belirtti.

Mısır'da terör örgütü DAİŞ'e biat ettiğini duyuran, ismini Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis", Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki Ariş kenti yakınlarında düşen Rus havayolu şirketi Kolavia'ya ait Airbus-321 tipi yolcu uçağını düşürdüğünü iddia etmişti.

Şarm El Şeyh-St. Petersburg seferini gerçekleştiren Airbus-A 321 tipi uçak, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk 217 yolcu ve 7 kişilik mürettebatla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

Uçak kazasında hayatını kaybeden yolculardan 132'sinin Petersburglu, 46'sının Leningrad eyaletinden, 34'ünün Rusya'nın diğer şehirlerinden olduğu belirtilmiş, uçakta 4 Ukrayna ve 1 Belarus vatandaşı bulunduğu da ifade edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...