Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Haziran 2021 11:16

Rusya 1 Temmuzda Türkiye uçuşlarına başlayabilir

Rusya’nın Türkiye’ye uçuş yasağını 21 Haziran’a kadar uzatmasının ardından Forbes, yasakların 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılma seçeneğini değerlendirdiğini belirtti.

Rusya 1 Temmuzda Türkiye uçuşlarına başlayabilir
Rusya,Türkiye,Uçuş yasağı

Rusya, 12 Nisan’ta Türkiye'ye uçuşları 1 Haziran’a kadar kısıtlama kararı almıştı. Bu karar sonrası 1 Haziran’da yasakların kalkması beklenirken 21 Haziran’a kadar uçuş yasağını uzattı.  Bu karar sonrası turizm sektörü ve Rus turistlerin gözü yasağın kaldırılacağı tarihe çevrildi.  Forbes Rusya’nın iki kaynağa dayandırdığı habere göre Rusya, 1 Temmuz’dan itibaren yasağın kaldırma seçeneğini değerlendirdiğini belirtildi. 

RUS PLAJLARI DOLDU VAKALAR ARTTI

İlgili departmanlardan Forbes’a verilen bilgilere göre uçuş yasağın henüz nihai bir karar olmadığı bildirildi.  Rusya için popüler bir tatil bölgesi olan Türkiye’nin seyahat kısıtlaması altında olmasının Rusya’daki plajlarda yoğunluğu arttı ve bu durumun da koronavirüs vakalarını yükselttiği belirtildi. Kaynak, ilk olarak haftada yedi uçuş seferinin açılabileceğinin altını çizdi.

HEYET GÖNDERMİŞLERDİ

Türkiye'ye uçuş yasağı uygulayan Rusya, yasağın kaldırılmasını görüşmek üzere yeni bir heyet gönderiyor. Rusya'dan gelen heyet Türkiye'deki güvenli turizm tedbirlerini yerinde incelerken hazırlanacak rapor sonrasında nihai kararın verilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...