Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Aralık 2015 17:36

Rusya 76 günde 1300 kişi öldürdü

Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Barri, 76 günde Rusya'nın saldırılarında 1300 ılımlı muhalif ve sivilin yaşamını yitirdiğini söyledi

Rusya 76 günde 1300 kişi öldürdü
rusya, ölüm,

Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Ahmed Khalid Barri, IŞİD ile mücadele iddiasıyla Suriye’deki iç savaşa dahil olduğunu açıklayan, ancak hedefini daha çok ÖSO ve ılımlı muhalifler olarak belirleyen Rusya'nın eylemleri hakkında konuştu. Barri, 76 günden bu yana Suriye'de savaşa müdahil olan Rusya'nın saldırılarında 1300 ÖSO üyesi, ılımlı muhalif ve sivilin yaşamını yitirdiğini söyledi. Komutan ayrıca, PKK’nın Suriye kolu PYD denetimindeki Afrin'e de 2 helikopter silah yardımında bulunduğunu iddia etti.  Geçici Hükümet Başkanı Cuma ise Rusya’nın 23 sağlık merkezini vurduğunu açıkladı.

Suriye Geçici Hükümeti'nin Gaziantep'teki merkez binasında beraberinde Sağlık Bakanı Muhammed Vejih Cuma ve Adalet Bakanı Abdulrezzak El Hüseyin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen ÖSO Genelkurmay Başkanı Barri, Rusya'nın 76 gündür Suriye'de rejime destek verdiğini ve özgürlük isteyen muhalifler ile sivilleri hedef aldığını söyledi.

'AMACI BEŞAR ESAD VE REJİME DESTEK VERMEK'

"Rusya'nın bugün Suriye'de tek amacı var o da Esad'a ve rejimine destek vermek. Savaş uçakları, savaş gemileri ile diktatör rejim lehine muhalifleri bastırıyor. Tek amaç rejimin ayakta kalmasını sağlamak. IŞİD ile mücadele edeceğini söyleyen Rusya, 76 günlük süreçte hava saldırılarının yüzde 5'lik kısmını IŞİD'e karşı gerçekleştirirken, yüzde 95'lik kısmında ise Özgür Suriye Ordusu, ılımlı diğer muhalif gruplar ile sivilleri hedef aldı. Hama, İdlib, Dara, Şam gibi birçok noktadaki Özgür Suriye Ordusu birlikleri ve karargahları hava harekatında hedef alındı."

PYD'YE SİLAH YARDIMI

Barri, uluslararası kamuoyuna muhaliflere yardım edeceğini aktaran Rusya'nın, Suriye'de sadece PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye silah yardımı yaptığını da öne sürerek, "Afrin'e inen 2 Rus helikopteri buraya silah ve teçhizat desteği sağladı.

23 SAĞLIK MERKEZİ VURULDU

Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Muhammed Vejih Cuma ise, Rusya'nın hava saldırılarında sadece son 3 gün içerisinde 23 sağlık merkezinin hedef alındığını ileri sürdü. Cuma, saldırılarda 78 sağlık personelinin öldüğünü kaydederken, kullanılan silahların imha amaçlı olduğunu ve yaralanan 7 kişiden 5'inin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamasının bunun en bariz örneği olarak gösterilebileceğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...