Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Aralık 2018 12:07

'Rusya, ABD için en güçlü tehdit'

ABD Savunma Bakanı Mattis, ülkesi için güç bakımından en büyük tehdidin Rusya, irade bakımından Çin olduğu değerlendirmesini yaptı.

'Rusya, ABD için en güçlü tehdit'
rusya

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, nükleer silah programına son verilmesi için müzakerelerin sürdüğü Kuzey Kore'nin ABD için en ivedi tehdit olduğunu belirtti.

Yonhap'ın haberine göre, Mattis, California'da Reagan Ulusal Savunma Forumu'nda yaptığı konuşmada, Kuzey Kore, Çin, Rusya ve İran'dan hangisinin ülkesine en ciddi tehdidi oluşturduğu yönündeki soruya "Aciliyet bakımından Kuzey Kore bir sorun." yanıtını verdi.

"BU İVEDİ BİR MESELE"

Mattis, konuşması sırasında "Bu meseleye eğilmek zorundayız. Bu ivedi bir mesele. Birleşmiş Milletlerin bu nedenle oy birliğiyle alınan Güvenlik Konseyi kararları mevcut. Baylar bayanlar, Çin, Fransa, İngiltere, Rusya, ABD ve daha fazlasının, tekrar tekrar tek sesle oy kullandığını kaç kez görürsünüz?" ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanı, güç bakımından ülkeye en büyük tehdidin Rusya, irade bakımından da Çin olduğunu da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...