Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Kasım 2014 16:54

Rusya ayrılıkçıların seçimini tanımadı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı Uşakov, Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinde ayrılıkçıların 2 Kasım'da düzenlediği seçimlere saygı duyduklarını fakat tanımadıklarını söyledi.

Rusya ayrılıkçıların seçimini tanımadı
rusya, ayrılıkçılar, seçim,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanı Yuriy Uşakov, Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinde ayrılıkçıların 2 Kasım'da düzenlediği seçimlere saygı duyduklarını fakat tanımadıklarını söyledi.  Ayrılıkçıların yaptığı seçimleri basın mensuplarına değerlendiren Uşakov, "Rusya'nın resmi görüşüyle ilgili Dışişleri Bakanlığımız kısa ve net bir açıklama yaptı. Orada 'saygı duyuyoruz' ifadeleri kullanıldı. 'Saygı duymak' ve 'tanımak' tamamen farklı kelimeler" dedi. Rusya yanlısı ayrılıkçıların düzenlediği seçimde Aleksandr Zaharçenko Donetsk'in, İgor Plotniçkiy de Luhansk bölgesinin "başkanı" seçilmişti. Birçok ülke seçimleri tanımadığını açıklamıştı. Ukrayna'nın doğusunda bu yıl başından beri devam eden ayrılıkçı hareketi bastırmak için Ukrayna ordusu operasyonlara başlamış, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çıkan çatışmalarda 3 bine yakın kişi ölmüştü. Taraflar arasında 5 Eylül'de ateşkes ilan edilmişti. Ukrayna, seçimlerin Minsk'te imzalanan ateşkes protokolünü tendit ettiğini savunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...