Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2022 12:17 - Güncelleme : 20 May 2022 12:48

Son dakika! Rusya: Azovstal'da 2 bin asker teslim oldu

Son dakika... Rusya, Ukrayna'nın Mariupol şehrinde 2 aydır kuşatma altındaki Azovstal fabrikasındaki 2 bin askerin teslim olduğunu öne sürdü.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
Son dakika! Rusya: Azovstal'da 2 bin asker teslim oldu
rusya,ukrayna

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov geçtiğimiz gün, son üç günde Mariupol'de Azovstal Metalürji Fabrikası sahasından 1730 Ukraynalı askerin teslim olduğunu söylemesinin ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bugün Azovstal fabrikasından teslim olan asker sayısının toplam 2 bin olduğunu açıkladı.

Moskova ve Kiev farklı rakamlar vermiş olsa da, Reuters haber ajansı, yüzlerce Ukraynalı savaşçının tesisin altındaki sığınak ve tünellerden oluşan labirentten teslim olduğunu açıkladı. 

RUSYA: YARALI ASKERLER TEDAVİ EDİLİYOR

Öte yandan Azovstal fabrikasındaki Ukrayna askerlerinin durumu ile ilgili bilgi veren Konaşenkov, "Son bir gün içinde milliyetçi Azov taburundan 771 savaşçı teslim oldu. 16 Mayıs'tan bu yana 80'i yaralı olmak üzere toplam 1730 savaşçı teslim oldu." ifadesini kullanmıştı. Konaşenkov, yaralı askerlerin Novoazovsk'ta hastanede tedavi edildiğini belirtmişti.

Rus ordusunun Ukrayna'daki taarruzlarının sürdüğünü belirten Konaşenkov, havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle Ukrayna ordusuna ait 7 komuta merkezinin, 11 cephanelik ile asker ve teknik araçların bulunduğu alanların vurulduğunu ifade etti. Konaşenkov, Mıkolayiv bölgesinde S-300 hava savunma füze sistemleri ve Donetsk’te Buk-M1 hava savunma füze sistemlerinin bazı bölümlerinin yok edildiğini aktarmıştı.

Rus hava muharebe taktik birliklerinin 58 bölgede 340’tan fazla milliyetçi silahlı gücü vurduğunu dile getiren Konaşenkov, Harkov ve Herson bölgelerinde 15 Ukrayna insansız hava aracını imha ettiklerini belirtmişti.

Konaşenkov, "Ukrayna'ya ait bugüne kadar, 172 uçak, 125 helikopter, 942 insansız hava aracı, 313 hava savunma füze sistemi, 3 bin 158 tank ve zırhlı araç, 395 çok namlulu roketatar, 1562 obüs ve havan topu, 3 bin 26 özel askeri araç yok edildi." demişti.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...