Tgrt Haber
21 May 2022 14:11 - Güncelleme : 21 May 2022 14:25

Rusya dediğini yaptı! ABD ve Avrupa'nın Ukrayna'ya gönderdiği silahları vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Batı'nın Kiev'e gönderdiği büyük bir silah sevkiyatının uzun menzilli füzelerle imha edildiğini duyurdu. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Hürriyet
Rusya dediğini yaptı! ABD ve Avrupa'nın Ukrayna'ya gönderdiği silahları vurdu
Füze,Rusya

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Batı'nın Kiev'e gönderdiği büyük bir silah sevkiyatının uzun menzilli füzelerle imha edildiğini duyurdu. Öte yandan Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, Mariupol'de Rusya'ya karşı direnişi sürdüren Azovstal çelik fabrikasındaki Ukrayna askerlerinin son grubunun da teslim alındığını, fabrikanın tamamen boşaltıldığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı bugün Kiev'e gönderilen büyük bir silah sevkiyatının Ukrayna'nın kuzeybatısında uzun menzilli füzelerle imha edildiğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasında "ABD ve Avrupa ülkelerinden teslim edilen çok sayıda silah ve askeri teçhizat Zhytomyr bölgesindeki Malin tren istasyonu yakınlarında Kalibr füzeleri ile imha edildi" dedi. 

"MEŞRU HEDEF OLUR" DEMİŞTİ

İmha edilen silahların Batı'dan Donbas savaşı için gönderildiği belirtildi. Rusya daha önce Batı'yı Ukrayna'ya gönderdiği silahlar konusunda sık sık uyarmıştı. Rusya, yabancı ülkelerin Ukrayna'ya silah tedarik etmesine izin vermeyeceğini belirterek "Silah taşıdığını düşündüğümüz Ukrayna topraklarına giren herhangi bir yük meşru hedef olacaktır" açıklamasında bulunmuştu.
Rusya Devlet Başkanı Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinde "Batı Ukrayna'ya silah tedarikini durdurarak bu vahşeti durdurabilir" demişti.

Kaynak: Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...