Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Eylül 2015 00:26

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Aliyev’le görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov resmi temasları için geldiği Azerbaycan’da, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Aliyev’le görüştü
Rusya Dışişleri Bakanı, Sergey Lavrov, Azerbaycan, İlham Aliyev,

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev, Bakü'ye çalışma ziyaretinde bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u kabulü sırasında, dünyada ve bölgede hızlı gelişmeler yaşandığı dönemde iki ülke arasında sürekli istişareler yapıldığını vurgulayarak, ''Karşılıklı ziyaretlerimiz, ülkelerimiz arasındaki siyaset, ekonomi enerji ve başka alanları kapsayan stratejik ortaklık ilişkisinin en açık örneğidir. Azerbaycan-Rusya ilişkilerini bundan sonra da verimli ve başarılı şekilde ilerletmek niyetindeyiz'' dedi.

Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vlamidir Putin’in haziran ayında yapılan 1. Avrupa Oyunları'nın açılış törenine katıldığını hatırlatarak bu ziyaretin Azerbaycan-Rusya ilişkilerinin üst düzeyde olduğunu gösterdiğini belirtti. Azerbaycan ile Rusya'nın uluslararası kuruluşlar çerçevesinde de etkin ve başarılı bir işbirliği gösterdiklerini bildiren Aliyev, sözlerine şöyle devam etti:

''Dünyada ve bölgede olayların hızla geliştiği bir dönemde ülkelerimizin gerçekleştirdikleri sürekli fikir alışverişi de önemlidir. Bunlar ülkelerimiz arasında tüm alanları, ayrıca siyasi, ekonomik, enerji, insani alanlarda işbirliğini kapsayan stratejik ortaklık ilişkilerinin en önemli örneğidir. Biz ikili ilişkilerimizi bundan sonra da etkin ve başarılı bir şekilde geliştirmek istiyoruz.''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergev Lavrov ise, Ekonomik alanda işbirliği konuları ile ilgili, Azerbaycan ile Rusya arasındaki ekonomik işbirliğinin giderek geliştiğini bildirdi. Lavrov, Rusya Federasyonu'na gönderilen Azerbaycan tarım ürünlerinin hacminin artmasından memnuniyetini dile getirerek, Azerbaycan tarafından kabul edilen kararların Rusya'nın ulaşım şirketlerinin uluslararası taşımalarının sayısının artmasına da hizmet ettiğini belirti. Bugünkü görüşmenin ikili ilişkilerin, bölgede durumun, Ermenistan-Azerbaycan, Dağlık Karabağ sorununun görüşülmesi açısından iyi bir fırsat oluşturduğunu belirten Sergey Lavrov, bu sorunun çözümünde bazı iyileştirmeler elde edileceğine ümit var olduğunu bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...