Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Haziran 2022 14:01 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 14:22

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov jet hızıyla Türkiye'ye geliyor

8 Haziran’da Türkiye’ye gelmesi beklenen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Sergey, Suriye'ye yeni askeri hareket öncesi Türkiye ziyaretini öne çekti. Öte yandan PKK'nın Almanya'da gösteri düzenlemesinin arından Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da Türkiye'ye geliyor.

Lavrov'un 8 Haziran'da gelmesi bekleniyordu.
Lavrov Sergey,PKK,Suriye operasyon
Lavrov'un 8 Haziran'da gelmesi bekleniyordu.

Türkiye Suriye’nin kuzeyine yapmayı planladığı askeri operasyonlardan dolayı hareketli günler yaşıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Sergey, 8 Haziran’da yapmayı planladığı Türkiye ziyaretini Suriye'ye yeni hareket öncesi öne çekti, yarın geliyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik olası askeri operasyonla ilgili "Ankara'nın Suriye'deki mevcut zor durumu tehlikeli bir şekilde daha da kötüleştirecek eylemlerden kaçınmasını umduklarını" ifade ederek karşı çıkmıştı. Operasyona ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de “Suriye’nin kuzeyinde gerilimi arttıracak bir adıma karşı çıkarız” diyerek mesafeli olduklarını ortaya koymuştu. 

Lavrov’un kritik ziyaretinin ardından 9 Haziran Perşembe günü Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirecek. PKK'nın Almanya ve Fransa'da düzenlediği gösteriler nedeniyle, Dışişleri Bakanlığı iki ülkeye nota vermişti. Alman bakanın Ankara ziyaretinde konunun gündeme taşınması bekleniyor.

3’LÜ TOPLANTI BUGÜN 

Bugün ise Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan üçlü toplantısı da gerçekleştirilecek. Toplantıya Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov yer alacak.  Türkiye, 7 Haziran'da Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani'yi, 8 Haziran'da ise Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra'yı ağırlayacak. 

Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...