Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Şubat 2021 12:00

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan AB’ye "ilişkileri koparırız" tehdidi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Eğer Avrupa Birliği Rus ekonomisini riske atacak şekilde yaptırım kararı alırsa ilişkileri koparmaya hazırız" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan AB’ye "ilişkileri koparırız" tehdidi
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, sosyal medya üzerinden yayın yapan Rus gazeteci Vladimir Solovyov’un sorularını yanıtladı. Özellikle Avrupa Birliği (AB) ile Rusya arasındaki ilişkilere değinen Lavrov, AB’nin Rusya’ya sürekli yaptırım uygulamasından rahatsız olduklarını ifade ederek, “Eğer Avrupa Birliği Rus ekonomisini riske atacak şekilde yaptırım kararı alırsa ilişkileri koparmaya hazırız. Hazır olduğumuz düşüncesi üzerinden yola çıkıyoruz. Kendimizi dünyadan izole etmek istemiyoruz ama buna hazır olmalıyız. Barış istiyorsak savaşa da hazır olmamız gerekir” dedi.
Lavrov’un Slovlov ile yaptığı röportajda AB'ye yönelik ifadelerinin yer aldığı görüntüler Rusya Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden de yayınlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...