Tgrt Haber
27 Ocak 2022 12:51

Son dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: ABD'den olumlu cevap alamadık

Son dakika... Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'den olumlu cevap alamadıklarını ifade etti.

Son dakika! Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: ABD'den olumlu cevap alamadık
rusya,abd,ukrayna

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin güvenlik konularıyla ilgili Moskova'ya verdiği yanıtın olumlu olmadığını açıkladı. Lavrov, "Rusya'nın güvenlik önerilerine NATO ve ABD'nin verdiği cevabın ardından atılacak adımlara Rusya Devlet Başkanı Putin karar verecek" dedi. 

"OLUMLU BİR YANIT YOK"

Rusya'nın sunduğu taslaktaki ana taleplere olumlu bir cevap alamadıklarını belirten Lavrov, "Yanıtın içeriğine gelince, ciddi bir görüşme gerçekleşmesi için ikincil konularda güven veren bir yaklaşım var. Ancak ana konuya olumlu bir yanıt yok" ifadelerini kullandı. Gazetecilerin, ABD'nin yanıtının kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağı ile ilgili sorusuna yönelik Lavrov, ABD ve müttefikleriyle yanıtın gizli kalması yönünde anlaştıklarını söyledi.

 

Moskova yönetimi, Ukrayna'nın NATO'ya alınmayacağına dair güvence istemişti.

PUTİN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Türkiye, Rusya-Ukrayna krizinin çözümü için devreye girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine Rusya’dan cevap geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada Putin'in, Erdoğan'ın davetini kabul ettiği ve Türkiye'ye geleceği bildirildi.

ABD VE RUS DIŞİŞLERİ BAKANLARI BİR ARAYA GELECEK

Diyaloğu sürdürmenin hem Moskova’nın hem de Washington’un çıkarına olduğunu belirten Peskov, ancak ABD ve NATO’dan Rusya’nın ana taleplerinin kabul edilemez olduğuna dair açıklamaların iyimserliğe fazla yer bırakmadığını söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...