Tgrt Haber
21 May 2022 08:09 - Güncelleme : 21 May 2022 09:55

Son dakika! Finlandiyalı gaz dağıtım şirketi açıkladı: Rusya Finlandiya'nın gazını kesti

Son dakika haberi: Finlandiya gaz dağıtım şirketinden yapılan açıklamada, Rusya'nın ülkeye gaz akışının durdurulduğu bildirildi. NATO'ya üyelik başvurusunu dünyaya duyuran Finlandiya, Ruble ile ödeme yapmanın kabul edilmemesi sebebiyle gaz akışının durdurulduğunu söyledi.

Son dakika! Finlandiyalı gaz dağıtım şirketi açıkladı: Rusya Finlandiya'nın gazını kesti
rusya,finlandiya,doğal gaz

Türkiye'nin durduğu net çizgiye rağmen NATO'ya başvurduğunu tüm dünyaya ilan eden Finlandiya, Rusya ile krizin eşiğine geldi. Finlandiyalı gaz dağıtım şirketi tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın ülkeye gaz akışını kestiği bildirildi. 

SEBEBİ RUBLE İLE ÖDEME

Finlandiyalı enerji şirketi Gasum'un yaptığı açıklamada, ülkenin gaz satın alırken Ruble ile ödeme yapmayı kabul etmediği; gaz akışının bu sebeple durdurulduğu öne sürüldü.

Gasum ülkenin, Finlandiya ve Esyonta'yı birbirine bağlayan Balticconnector boru hattı üzerinden gaz almaya devam edeceğini söyledi. Finlandiya'da Rus gazının kesilmesi sebebiyle ne gibi olumsuzluklar yaşanacağı ise henüz bilinmiyor. 

SADECE FABRİKALARDA KULLANILIYOR

Polonya ve Bulgaristan’a gaz tedariki de daha önce aynı nedenle kesilmişti. Kesilen arz miktarının Finlandiya’nın enerji ihtiyacının yüzde 5’ine denk geldiği dolayısıyla ülke ekonomisi üzerindeki etkisinin sınırlı olacağı değerlendiriliyor.

Finlandiya Rusya'dan ithal ettiği gazı ısınma için de kullanan birçok Avrupa ülkesinin aksine sadece fabrikalarda kullanıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...