Tgrt Haber
20 Ağustos 2022 09:23 - Güncelleme : 20 Ağustos 2022 09:35

Rusya Avrupa'ya gazı yeniden kesiyor! Gerekçesi ise değişmedi

Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rusya'ya uygulanan yaptırımlar yüzünden Kuzey Akım 1 gaz boru hattındaki bakım çalışmalarının uzun sürdüğünü iddia eden Rusya yeniden Avrupa'ya gazı kesmeye hazırlanıyor.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Rusya Avrupa'ya gazı yeniden kesiyor! Gerekçesi ise değişmedi
rusya,gaz,avrupa

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği eskeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgalinin ardından birçok ülke Rusya'ya yaptırımlar uygulamaya başlayınca Rus lider Putin, gazı elinde bir tehdit olarak kulllanmaya başladı. Yaptırımların ardından sıklıkla kesintiye uğrayan ya da kısıtlanan Avrupa'ya giden gaz bir kez daha kesintiye uğrayacak.

GEREKÇE YENİDEN BAKIM

Rus devlet enerji şirketi Gazprom, Alman Siemens şirketinin uzman ve mühendisleri ile birlikte Portovaya gaz istasyonunda 3 günlük bir bakım çalışması yapılacağını şu ifadelerle duyurdu:

"Siemens'in teknik raporlarına göre blok çatlakları, deformasyonlar, yanık lekelerinin incelenmesi, blokların temizlenmesi, yağ kaçakları, bağlantı noktalarının sıkılması, emniyet valflerinin kontrolü ve yanan gazın tahliyesi gibi bakımların yapılması gerekmektedir. Mevcut bakım sözleşmesi kapsamında bir dizi rutin bakım nedeniyle Siemens ortaklarıyla 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında 3 gün süreyle operasyonlar gerçekleştirilecektir.''

Bu sürenin ardından günde 33 milyon metreküp gaz akışı devam edecek.

Rusya Avrupa'ya gazı yeniden kesiyor! Gerekçesi ise değişmedi

GAZ AKIŞI KISITLANMIŞTI

Gazprom, 27 Temmuz'da Kuzey Akım 1 boru hattının Portovaya kompresör istasyonunda bakım çalışması başlatmış, boru hattından Avrupa'ya gaz akışı yüzde 20 seviyelerine kadar gerilemişti.

Bakım için Kanada'da bulunan türbin Rusya'nın taleplerine rağmen "yaptırımlar" gerekçesiyle teslim edilmemişti. Gazprom, türbinin hala teslim edilmemesi nedeniyle Portovaya'da şu an 1 türbin motorunun çalıştığını açıklamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...