Tgrt Haber
30 Ekim 2021 10:06

İpler geriliyor! Rusya ile ABD arasında diplomat krizi!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin gelecek aylarda 55 Rus diplomat ve idari-teknik personelin ülkeyi terk etmesini isteyeceğini açıkladı.

İpler geriliyor! Rusya ile ABD arasında diplomat krizi!
ABD Rusya ilişkileri

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü  Zaharova, ABD’deki Rus diplomatik misyonlarına yönelik Washington yönetiminin tavrıyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Washington’daki Rus Büyükelçiliğinde, New York’taki iki konsoloslukta ve Houston’daki misyonda toplam 200’den az kişinin çalıştığını vurgulayan Zaharova, "Washington, 55 diplomat ve idari-teknik çalışanımızın gelecek aylarda ABD'yi terk etmesi yönünde talep içinde. Bu esasen sınır dışı etme anlamına gelir, diplomatik cephede durum daha da kötüleşecek" ifadesini kullandı.

YANIT VERECEĞİZ

Zaharova, ABD’nin Rus misyonlarına ve çalışanlarına yönelik her türlü düşmanca eylemlerine hızlı ve orantılı bir şekilde yanıt vereceklerini vurguladı. 2 Ağustos’ta, ABD, ülkedeki Rus Büyükelçiliğinde çalışan 24 diplomatı sınır dışı etmişti. İki ülke arasında karşılıklı olarak diplomatların sınır dışı edilmesi sebebiyle 1 Ağustos’tan beri ABD’nin Moskova'daki Büyükelçiliği son 5 yıllık zaman dilimindeki en az personelle çalışmalarını sürdürüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...