Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Şubat 2015 18:33

Rusya ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi askeri iş birliği anlaşması imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis askeri iş birliği anlaşması imzaladı.

Rusya ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi askeri iş birliği anlaşması imzaladı
rusya, rum yönetimi,

Moskova'daki Novo-Ogarevo Başkanlık Rezidansı'nda Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Anastasiadis'i kabul eden Putin, iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldı. Görüşmenin ardından liderler, Rusya ve Güney Kıbrıs Rum kesimi arasındaki 2015-2017 yılı faaliyet programını yanı sıra yatırım, eğitim, askeri gibi 9 farklı alanda iş birliği anlaşmasına imza attı. İmzalanan askeri iş birliği anlaşmasına ilişkin açıklama yapan Putin, "İki ülke arasındaki askeri iş birliği ve Rus donanmasına ait gemilerin Kıbrıs limanlarına girmesi kimseye karşı bir hareket değil" dedi. Rusya, ayrıca, Kıbrıs Rum Kesimi'ne ekonomik istikrarın sağlanması amacıyla daha önce verilen 2,5 milyar Avroluk borcu yeniden yapılandırdı. Putin, Rusya'nın Kıbrıs'a mali yardım sağlamaya devam edeceğini söyledi. Rus lidere yardımları için teşekkür eden Anastasiadis, Rusya'nın Kıbrıs sorununun çözümünde önemli rol üstlenebileceğini ileri sürdü. Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların Avrupa Birliği'ndeki üye ülkelere de olumsuz etki yaptığını söyleyen Anastasiadis, Putin'i Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne ziyaret için davet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...